Decodare Samsung Galaxy i5500

Tutorial: Decodare Samsung Galaxy i5500

28 March 2011 88 comments Android, Featured, Stiri, Tutoriale
Acest tutorial a fost preluat de pe forum-ul xda. Metoda este dezvoltata de unul dintre cei mai talentati membrii ai acestui forum. A fost testata pe un terminal codat in Vodafone RO si a mers fara nici o problema. Sa incepem tutorialul.
1. Root-ati telefonul cu Universal Androot sau cu z4root
2. Dupa ce ati root-at telefonul instalati aplicatia SU File Manager & Terminal
3. Porniti aplicatia SU File Manager & Terminal pe care ati downloadat-o la punctul 2 si selectati optiunea Terminal. Asigurati-va ca aveti selectat optiunile Mount System RW si Mount Data RW
4. In terminal introduceti (exact) acest cod:
su
dd if=/dev/block/stl5 of=/sdcard/stl5.rfs
5.  Copiati pe calculator fisierul /sdcard/stl5.rfs si deschide-ti-l cu programul winimagine
6. Extrageti din stl5.rfs fisierul mits/perso.txt. Deschide-ti fisierul si ve-ti vedea un cod de 8 cifre. Notati-l
7. Scoate-ti cardul din telefon, facetii unroot apoi hard reset (tastati codul *2767*3855#). Inchide-ti telefonul apoi porniti-l cu sim-ul operatorului in care este blocat si apoi  bagati in el un SIM care este pe o retea pe care este codat telefon (adica telefonul e codar pe Vodafone baga-ti un SIM de Orange sau Cosmote)
8. Porniti telefonul. Acesta va v-a cere Network Unlock code. Introduceti codul pe care l-ati notat la punctul 6
9. Felicitari, telefonul dumneavoastra este decodat.
Pentru root, cum am mai zis, aveti Universal Androot care este compatibil pana la versiunea 2.2 inclusiv si z4root. Pur si simplu downloadati programele, puneti-le pe telefon si rulati-le, nu este deloc greu.

Atentie : exista risc de brick-uire, chiar destul de ridicat (50-50) ! Unii useri si-au brickuit telefoanele, altora le-a mers fara probleme. Eu nu ma fac raspunzator daca vi se strica telefonul, incercarcati pe propriul risc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu